Scurt istoric

Istorie Octombrie 19, 2020

Parohia "Adormirea Maicii Domnului " din localitatea Pietris conuma Dolhesti Judetul Iasi, apartine Protopopiatului Iasi 2 .

Parohia "Adormirea Maicii Domnului " din localitatea Pietris conuma Dolhesti Judetul Iasi, apartine Protopopiatului Iasi 2 si a fost infiintata odata cu numirea preotului Nimerincu Marian Viorel ca si paroh in anul 2006. Este o parohie misionara aflata la 50 de km de orasul Iasi,formata din 180 de familii majoritar de etnie rroma. Biserica actuala a  parohiei a fost construita in anul 1952 conform unui studiu facut de catre ing. Merlan Vicu in cartea editata "Dolhesti 600". Actualmente in parohie se savarsesc sfintele slujbe in fiecare saptamana.

În anul 2017, la data de 1 mai, a fost numit ca Preot Paroh Petrea Mihail, în timpul căruia, prin prezenta Preasfințitului Parinte Episcop Calinic Botoșăneanul și a Părintelui Protopop Marius Profir, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, s-a pus piatra de temelie a noului lăcaș de cult cu Hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, lucrările fiind in desfășurare.

Ii multumim Bunului Dumnezeu pentru toate darurile revarsate asupra parohiei noaste si nadajduim sa ne ajute in finalizarea lucrarilor incepute in parohia noastra. 

Citește alte articole despre: Parohia Pietris